Мерцедес са повишили мощността през зимата

Моторни СпортовеФормула 1

Инженерите на Мерцедес са успели да осигурят увеличение на мощността на задвижващия агрегат, който отборът ще използва през сезон 2023 г. във Формула 1. Това са най-новите слухове, свързани с бившите шампиони, и идват малко след подобна информация за увеличаване на задвижването от Ферари. Новият шеф на Скудерията Фредерик Васер отхвърли твърденията, че пилотите му ще разполагат с 30 конски сили повече през новия сезон.

Задвижващите агрегати са замразени във Формула 1, но правилата позволяват промени въз основа на повишена надеждност и отборите използват тази вратичка, за да подобрят представянето на мотора.

Слуховете за „двуцифрено увеличение на мощността на Мерцедес“ едва ли ще се потвърдят, а най-ранното пряко сравнение на характеристиките на пистата може да бъде направено на тестовете в Бахрейн, но дори и там резултатите може да се дължат на много други фактори, тъй като повечето машини от новия сезон са развитие на миналогодишните и отборите са успели да отстранят много от слабостите им.

Въпреки това шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че остава „реалист“, но прогнозира, че Люис Хамилтън и Джордж Ръсел може отново да се борят за място на първия ред, тъй като новият автомобил на отбора ще бъде много по-добър, по-бърз и по-стабилен от проблемния си предшественик за сезон 2022.

Тагове: Мерцедес, Формула 1

Други Горещи Новини

Алонсо: Михаел Шумахер не е имал лоши дни
Васер: Ауди ми казаха, че не мога да откажа на Ферари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed