Арда победи десет играчи на Спартак, за да се изравни с Левски и Славия

БГ ФутболТОП НОВИНИ

Арда постигна комфортна победа с 2:0 над Спартак (Варна) в последния мач от 22-ия кръг на efbet Лига. На стадиона в Кърджали домакините успяха да вземат трите точки и по този начин да се изравнят в класирането с Левски и Славия, увеличавайки шансовете си за влизане в топ 6. В днешния мач двата отбора изиграха равностойна игра през първото полувреме, но в края на полувремето Александър Цветков получи директен червен картон и остави Спартак в наказателното поле (43′). Това се отрази през вторите 45 минути, когато домакините отбелязаха два гола – Станислав Иванов (53′) и Иван Тилев (86′).

В първите минути на терена двата отбора играха равностойно, но така и не създадоха опасни положения. Арда бяха една мисъл по-активни и оказаха по-голям натиск, но защитата на Спартак се справи със задачата. Постепенно варненци също активизираха играта си и се опитаха да организират няколко атаки, но след половин час игра нямаше интересна игра в атака.

Все пак в 42-ата минута гостите се оказаха в малцинство. Александър Цветков изби топката, но тя попадна в краката на Абубакар Тунгаре, а защитникът на Спартак вече беше получил жълт картон. Първоначално обаче Кабаков не отсъди нищо, но след няколко секунди бе призован да наблюдава ситуацията по VAR. След кратко гледане главният съдия реши да вдигне директен червен картон, оставяйки „соколите“ в малцинство.

Цялата ситуация изнерви треньора Димитър Димитров, който си изкара жълт картон, влизайки в спор с Георги Кабаков. След почивката протестите на Героя продължиха.

Логично, от първите минути на второто полувреме домакините се втурнаха в атака. В 49-ата минута Станислав Иванов навлезе в наказателното поле и стреля, но не много опасно и Фигейредо улови. Малко по-късно Преслав Боруков получи пас директно от тъч и се озова един на един с вратаря на Спартак. Ударът на нападателя мина на сантиметри от далечната греда.

Натискът продължи и в 53-ата минута. След грешка на Белоусов Иван Коконов проби отляво и стреля в наказателното поле. Там Станислав Иванов успя да грабне топката направо от въздуха и с много точен удар изведе отбора от Кърджали напред за 1:0.

В 64-ата минута Тилев получи топката на крака след изпълнение на ъглов удар. Той я получи добре и стреля от границата на наказателното поле, но в аут. Арда продължи да търси втори гол и в 77-ата минута почти го отбеляза. Пресечен удар от левия фланг създаде голямо напрежение в защитата на Спартак, след като Фигейредо изпусна топката. Никой от нападателите на домакините обаче не успя да се ориентира в ситуацията и не успя да отбележи.

В 81-ата минута Румен Руменов опита късмета си с удар от дистанция след добро разиграване на варненци, но топката мина встрани от вратата. Постепенно Спартак започна да поглежда по-смело към вратата на домакините в търсене на изравнителен гол. В 86-ата минута обаче Арда отбеляза втория си гол. Станислав Ковачев проби отдясно и подаде нисък успореден пас към линията на вратата. Иван Тилев беше на точното място в точния момент и от близка дистанция вкара за 2:0.

Както стана ясно, след тази победа Арда спечели 35 точки и се изравни с Левски и Славия. Иначе тимът от Кърджали е на осмо място, но само на 3 точки от четвъртото, което в момента се заема от Локомотив Пловдив. Спартак пък е на последното място с 12 точки, като изостава на 4 точки от Хебър и Пирин, които са над варненския тим в класирането.

АРДА 2-0 СПАРТАК ВАРНА

1:0 Станислав Иванов (53)
2:0 Иван Тилев (86)

Стартов състав: Атанас Атанасов, Димитър Атанасов, Димитър Атанасов, Димитър Атанасов, Димитър Атанасов, Димитър Атанасов, Димитър Атанасов:

Арда: 1. 1. 1. Abubakar Tungara, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 11. Александър Георгиев, 17. Иван Коконов, 21. Радослав Цонев, 24. Алекс Петков, 77. Илия Юруков, 99. Станислав Иванов;

Спартак (Варна): 31. Кристиано Фигейредо, 17. Александър Белоусов, 11. Виктор Митев, 66. Александър Цветков, 22. Роберто Хименес, 6. Луан, 10. Румен Руменов, 30. Божидар Васев, 12. Евандро, 7. Лерой-Джак Михелс, 23. Жоао Марио.

Тагове: efbet лига, Арда, Подбрани новини, Спартак(Варна)

Други Горещи Новини

Байерн отново разбива мечтата на ПСЖ за победа в Шампионската лига
Официално: Неймар аут до края на сезона

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed