От ММС официално казат какво плаща и колко ще дължи ЦСКА – София за „Армията“ след 1 март 2023 г.

БГ ФутболТОП НОВИНИ

Министерството на младежта и спорта публикува официална позиция относно меморандума, подписан между спортен комплекс „Сердика“ и ЦСКА София. В изявлението се казва, че „червените“ няма да плащат наем за стадиона на „Българска армия“ от 1 май 2022 г. до 1 март 2023 г., но след втората дата ще имат просрочени задължения за наем за тези 10 месеца и те трябва да бъдат изплатени.

Ето какво казва министерството:

„В отговор на журналистически въпроси относно подписания меморандум между „Сердика спортни имоти“ ЕАД и ЦСКА София за изграждане и реконструкция на стадион „Българска армия“, пресцентърът на Министерството на младежта и спорта уточнява следното:

Дружеството, което ще бъде регистрирано, ще се нарича „Спортни имоти на Българската армия“ АД.

Моделът, по който ще се формира капиталът на дружеството, е същият като обявения в ЗОП за 2019 г., а именно равни вноски – апортна от „Сердика спортни имоти“ ЕАД и парична от ЦСКА София.

Паричната вноска на ЦСКА София ще бъде равна на апортната вноска на „Сердика спортни имоти“ ЕАД и ще бъде извършена нова оценка на имота от експерти в съответствие с подписания меморандум.

Цялата инвестиция в реконструкцията на стадиона ще бъде направена от ЦСКА, а „Сердика спортни имоти“ ЕАД няма да плати нищо.

Независимо от размера на инвестицията, броят на акциите няма да се промени и MMS, чрез SSI, ще запази своя дял от 50%, оставайки пълноправен акционер в „Спортни имоти Българска армия“ АД. Всички решения, свързани с управлението на дружеството, се вземат само с пълно мнозинство от акционерите.

Наемателят плаща наема за базата в Панчарево, консумативи и данъци за стадиона на Българската армия.

Само за ползването на стадиона за периода 01.05.2022 г. – 01.03.2023 г. не се начисляват наемни такси, но това не означава, че не се дължат. Те са платими и ще бъдат начислени след тази дата“.

Други Горещи Новини

Лукаку подобрява рекорд след гол срещу Порто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed