Наско Сираков с много силни думи след драматичните събития в Левски!

БГ ФутболТОП НОВИНИ

Основният собственик на Левски Наско Сираков се изказа след драматичните събития около клуба. Както е известно, вчера старши треньорът на сините Станимир Стоилов подаде оставка, а няколко дни по-рано Сираков уволни генералния директор Ивайло Ивков.

„Според мен и в този момент Левски не изглежда като разграден двор. По-тежка нощ не съм имал. Изключително съжалявам за решението на Мъри. Стигна се до тази ситуация, а аз ще кажа моята гледна точка. Той знае от два месеца, че Иво Ивков е приключил за мен. Стигна се до тази ситуация след безкрайно неуважително отношение към мен и генералния спонсор. Некомуникативна личност, която отблъсква много хора.Той излъга, че не е бил поканен на срещата с НАП. Големите проблеми на Ивков са с мен. Кълна се във внучките ми, че генералният спонсор не ми е налагал да уволня Ивков.

Този прословут договор за управление. Генералният спонсор е отпуснал 1 900 000 лева на клуба, а е фактурирал около 750 000 лева, които никога не е поискал. Има вероятност след време да си ги поиска, но са заявявали, че никога няма да ги поиска“ заяви той по БНТ.

Една година търсихме генерален спонсор. Най-голямата оферта от друга бетинг компания, получихме договор за пет години по един милион на година. Левски е зависим финансово от генералния спонсор, който е дал до този момент над девет милиона. Идеята на организираните фенове е да принудят генералния спонсор да се оттегли от Левски, а аз да остана сам и да депозирам акциите. Никога няма да го направя това. Те трябва да казват цялата истина. Депозирането на акциите в клуба от мен, значи че тези акции губят правото си на глас, а това значи, че така нареченото Сдружение или Тръст започват да ръководят клуба. Аз ще предам цялата синя общност, ако направя това нещо. Това, че вдигат плакати и хвърлят бомби, не ме притеснява, а е проблем за клуба. Аз война не водя с никого“, допълни.

„Опитах се три дни да говоря с Мъри по всички въпроси. Едно от условията му бе неизпълнимо. Въпреки това му направих компромис и предложих Ивков да остане на работа в клуба. Не мога да гледам как така наречените хора от Сдружението се хвърлят да спасяват Иво Ивков и ме е яд, че не съм го уволнил по-рано. Имам съмнения, че може да са подписани неща, които да са в ущърб на клуба. Ще проверим и дано не излезе нищо. Готов съм на всичко, с изключение на това Ивков да бъде изпълнителен директор. Може да бъде шеф на правния отдел, но не повече.Мъри се заблуждава, той си мисли че Ганев не е в Надзорния съвет, защото щял да бъде против гласуването на Ивков. Ивков може да го уволни Управителния съвет. Не знам на този етап кой ще замени Ивков и Ганев, но няма да е човек на генералния спонсор“, каза още Наско Сираков.

Мъри е емблематичен треньор. Трябва да продължим да се справим и без него. Винаги съм готов да правя опити Стоилов да работи на „Герена“. Когато влизаш в една материя обаче трябва да си много добре запознат с нея. Той каза една неистина, че клубът бил на печалба. Клубът е на финансова загуба. Когато говориш, че има 17 млн. приходи, имаш само ДДС върху тези пари около 3 милиона. За всичките стоки, които продаваме в магазина, имаме разход за доставчиците. Никаква печалба няма. Финансово сме 1 милион лева на загуба. Когато говориш с цифри, не можеш да си играеш с тях, както аз с внучките. Нямаме притеснения. Състоянието на Левски е изключително по-добро, отколкото беше преди година и половина.

Левски е най-белият клуб в България, тук няма черни пари. Всяка една стотинка минава по банков път, всеки един лев се знае къде отива. За 2 години съм влизал 3 или 4 пъти в счетоводството“, завърши изказването си.

Тагове: Левски София, Наско Сираков, Подбрани новини

Други Горещи Новини

Венци: Те отмениха нашия гол по престъпен начин! Сега билетът за ЦСКА ще струва 100 лева, както и за Левски.
ЦСКА-София нямаше проблеми в „Овча купел“, като главният съдия отмени гола заради засада

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed