Левски разрешава проблемите с НАП

БГ ФутболТОП НОВИНИ

Левски направи важна стъпка към запазването на професионалния си лиценз за следващия сезон. „Сините“ ще решат до няколко дни някои от основните проблеми, свързани с погасяването на задълженията към НАП, които в момента възлизат на около 11 милиона лева. За тази цел Герена вече е представила гаранция от голяма финансова институция за бързото изплащане на близо 5 милиона лева. Те ще отидат за изплащане на големите дългове, натрупани от собствениците след Тодор Батков.

Всичко това означава, че преговорите със Sport Ripublic за промяна на собствеността на клуба вървят към успешен край. Сега НРО имат всички основания да бъдат сигурни, че въпросните пари ще постъпят по сметките им през следващите дни. И няма да има пречки агенцията да подпише документа, който ще даде зелена светлина на Левски да получи лиценз за следващата кампания.

Гаранцията може да е свързана с един от двамата спонсори, които направиха целево дарение от общо около 500 000 лева за зимното турне в Дубай. От Gerena заявиха, че не са против „обучението“ на донорите, но само с тяхно съгласие, което очевидно не се е случило на този етап.

Предстоят допълнителни плащания по останалите 5 милиона, дължими на НАП, но засега клубът не е изправен до стената.

Тагове: Левски София, НАП

Други Горещи Новини

Лукаку подобрява рекорд след гол срещу Порто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed