Васер: Ауди ми казаха, че не мога да откажа на Ферари.

Моторни СпортовеФормула 1

Новият шеф на Ферари във Формула 1 Фредерик Васер разкри, че бъдещият собственик на Ауди му е казал, че не може да откаже на Скудерията. Французинът наследява в Маранело Матиас Биното, чиято оставка бе приета в края на ноември. Преговорите между италианците и Васер протекоха бързо, но до последния момент имаше съмнения, че той може да остане в Хинвил, за да наблюдава трансформацията на Заубер в бъдещ работещ отбор на Ауди и след това да остане шеф на отбора.

„Когато ми се обадиха от Ферари, не казах на никого за това“, обясни Васер пред пресата, „реших всичко сам и реших да говоря с президента на Ферари Джон Елкан. Не казах нищо на Ауди , преди да бъде обявено, че поемам управлението. След това говорих с Ауди и те ми казаха, че не мога да откажа, когато имам оферта от Ферари.“

След Васер в Заубер дойде бившият тим-шеф на Макларън Андреас Зайдл, който пое поста генерален мениджър и назначи Алесандро Алуни Локс за „представител на отбора“ – нещо като тим-шеф, но не съвсем, а структурата, по която ще се работи в Хинвил, предстои да бъде уточнена.

Васер вече даде да се разбере, че не възнамерява да се поддава на политическия натиск във Ферари , и подчерта, че няма да носи цялата отговорност за резултатите на Скудерията във Формула 1.

Утре Ферари ще представи новия си автомобил за сезон 2023 г. във Формула 1, който ще се нарича SF-23.

Тагове: Ауди, Ферари, Формула 1, Фредерик Васер

Други Горещи Новини

Мерцедес са повишили мощността през зимата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed