Пирин и Ботев (Пловдив) продължават лошата серия от началото на сезона

Отборите на Пирин и Ботев Пловдив продължават серията си без победа от началото на сезона, завършвайки 0:0 в третия кръг на efbet Лига. И двата отбора имаха много чисти шансове, които не успяха да реализират. Повечето от тях се оказаха на сметката на „канарчетата“. Голът на Самуел Акере (44) в края на първото полувреме беше отменен след намесата на VAR. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград беше рефериран от Васимир Ел-Хатиб.

И двата отбора все още търсят първия си успех през сезона. „Орлетата“ започнаха кампанията с две поражения – от Берое (1:2) и ЦСКА-1948 (0:3), докато тимът на Станислав Генчев има една точка в актива си, спечелена в градското дерби с Локомотив. Преди седмица жълто-черните загубиха от Левски (1:3) на стадион „Колежа“.

В 6-ата минута на мача Красиан Колев изпълни ъглов удар, а Янис Карабельов преодоля Борис Тютюков в наказателното поле. Ударът на полузащитника премина над вратата. В 12-ата минута се стигна до много чисто положение за Пирин. Иван Тасев премина покрай Рой Херман и навлезе в наказателното поле. Последва пас към центъра успоредно на гол линията, където Борис Тютюков се размина с топката за стотна от секундата и вратарят Даниел Кайзер въздъхна с облекчение.

Ботев отговори в 28-ата минута с остро навлизане на Акере в ударна позиция и остър пас към центъра, където опитващият се да изчисти топката Георги Върбанов можеше да вкара ефектен гол. В 31-ата минута намиращият се във върхова форма Мартин Секулич пресече пас на Рой Херман от левия фланг. Ударът на хърватина не попадна в целта.

В 39-ата минута Самуел Акере отне топката от защитник. Вместо да подаде топката на партньора си, той реши да завърши атаката сам, но ударът му не попадна в целта.

В 44-ата минута Ботев поведе в резултата. Джеймс Ето’о отне топката от Тютюков, който падна на земята и претендираше за фаул. Главният съдия не направи това и Красиян Колев направи пас към десния фланг към Акере. Крилото навлезе в наказателното поле и с нисък удар прати топката във вратата на Пирин. VAR обаче се намеси и голът беше отменен заради фаул на Красиан Колев срещу Аюб Абу малко преди Джеймс Ето’о да се намеси в удара на Тютюков.

В 48-ата минута Абу отне топката от Николай Минков и веднага направи пас към Тютюков, който беше свободен отляво. Даниел Кайзер излезе от наказателното си поле и се опита да изпревари нападателя, но Тютюков отправи удар, който не намери очертанията на вратата и излезе в аут.

В 62-ата минута имаше сериозна опасност за вратата на Ковальов. Самуел Акере опита да стреля в центъра, но ударът беше коварен и мина под напречната греда. Стражът на Пирин вдигна ръка и изрита топката в корнер. Шест минути по-късно удар на Ману се отби в десния стълб. Натискът на Ботев се засили и „канарчетата“ обградиха „орлетата“ около наказателното им поле. В 71-ата минута Красен Колев направи пас към Тохука Нади и полузащитникът стреля от границата на наказателното поле.

Три минути по-късно Максим Ковальов направи две феноменални спасявания в рамките на няколко секунди. Първо той парира удар на Янис Карабельов от непосредствена близост, а след това Умех Емануел стреля през тълпа от играчи.

В 77-ата минута топката като по чудо не попадна във вратата на Ботев. Тютюков изведе Даниил Кондраков на ударна позиция между вратаря и защитника. Нападателят изпревари Кайзер и когато изглеждаше, че топката ще влезе в мрежата, Йонас Там се намеси на гол линията. Кондраков имаше втори шанс да прати топката в мрежата, но тя не попадна в очертанията на вратата и Кайзер улови топката в ръцете си. В добавеното време Симеон Александров можеше да донесе успеха на Пирин, но ударът му беше изключително неточен.

Тагове: Ботев (Пловдив), Пирин

Други Горещи Новини

България изля гнева си срещу Норвегия в Ботевград
Официално: Новият треньор на ЦСКА София се казва Нестор Ел Маестро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed