Наско Сираков стартира План Б! Договаря се с НАП и започва да продава акции.

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков изпрати съобщение до всички фенове на сините, в което ги информира за по-нататъшните планове за спасяване на клуба.

„Скъпи фенове на Левски!

Бих искал да ви запозная с положителните новини и информация за стъпките, които предприехме през последните няколко дни по отношение на развитието на нашия любим клуб.

На 21 февруари 2023 г. се проведе заседание на Надзорния съвет на клуба, на което беше взето решение за свикване на Общо събрание на акционерите на 6 април, на което да се гласува увеличаване на капитала на ПФК Левски чрез издаване на нови акции в размер на 15 млн. лева.

Този план беше обявен през ноември миналата година като „план Б“, в случай че сделката, на която се надявахме преди две седмици, се провали. Целта на този план е да се наберат допълнителни средства за клуба, но не чрез дарения, а чрез продажба на акции, така че всички вие, феновете на любимия ни клуб, да можете да участвате в него. Подробностите ще бъдат обявени скоро.

Бих искал да ви съобщя, че на срещата с НАП беше решено да се плати дългът на клуба към приходната агенция. Това ще бъде направено, защото 30% от всички приходи на Левски ще бъдат превеждани директно на НАП. Приходната агенция ще извърши ревизия на дълга на клуба към тях до края на годината, след което ще имаме подробен погасителен план.

Дотогава ще имаме възможност да привлечем допълнителни средства. В момента работим по план как да стане това, като първата стъпка ще бъде свикване на общо събрание на акционерите на 6 април и увеличаване на капитала на клуба.

Бих искал да ви уверя, че аз лично, както и моят екип, работим неуморно въпреки трудните времена, в които живеем, и вярвам, че ще възвърнем заслуженото място на Левски в елита на българския футбол.

Вашият Наско Сираков“

, заяви собственикът на Левски.

Тагове: Левски София, НАП, Наско Сираков

Други Горещи Новини

Левски струва 165 милиона лева, продават се 9% от клуба!
Лукаку подобрява рекорд след гол срещу Порто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed