Левски струва 165 милиона лева, продават се 9% от клуба!

БГ ФутболТОП НОВИНИ

Стойността на Левски е около 165 милиона лева. Поне такова е изчислението на базата на последните събития в клуба, според Sportn.net.

На 23 февруари 2023 г. мажоритарният собственик Наско Сираков обяви, че ще задейства „план Б“, за да спаси Левски“. Той се състои в това сините да увеличат капитала на дружеството чрез издаване на нови акции в размер на 15 милиона лева.

На 21 февруари 2023 г. Надзорният съвет на клуба провежда заседание, на което е взето решение за свикване на общо събрание на акционерите на 6 април, на което да се гласува увеличение на капитала на ПФК Левски чрез издаване на нови акции в размер на 15 млн. лева.

„Уважаеми левскари!

Бих искал да ви съобщя някои положителни новини и информация за стъпките, които предприехме през последните няколко дни по отношение на развитието на нашия любим клуб.

Този план беше обявен през ноември миналата година като „план Б“, в случай че сделката, на която се надявахме преди 2 седмици, се провали. Целта на този план е да се наберат допълнителни средства за клуба, но не чрез дарения, а чрез продажба на акции, така че всички вие, привърженици на нашия любим клуб, да станете част от него. Подробностите ще бъдат обявени скоро.

Бих искал да ви съобщя, че на срещата с НАП беше решено да се изплати дългът на клуба към приходната агенция. Това ще бъде направено, тъй като 30% от всички приходи на Левски ще бъдат превеждани директно на НАП. Приходната агенция ще извърши ревизия на дълга на клуба към тях до края на годината, след което ще имаме подробен погасителен план.

Дотогава ще имаме възможност да привлечем допълнителни средства. В момента работим по план как да стане това, като първата стъпка ще бъде свикване на общо събрание на акционерите на 6 април и увеличаване на капитала на клуба.

Бих искал да ви уверя, че аз лично, както и моят екип, работим неуморно въпреки трудните времена, в които живеем, и вярваме, че ще възстановим Левски на заслуженото му място в елита на българския футбол“,

заяви Сираков на официалния сайт на клуба.

Днес Sportn.net разбра как точно ще се случи това. Идеята е ПФК Левски АД да увеличи капитала си от 30 669 974 лв. на 33 669 974 лв. чрез издаване на 3 000 000 нови обикновени поименни акции с право на глас.

Това означава, че ако някой закупи всичките 3 млн. акции, ще трябва да плати 15 млн. лева, като по този начин ще стане миноритарен собственик на 8,91% от клуба.

Всяка от тях ще има номинална стойност от един лев и емисионна стойност от 5 лева.

На тази база може да се изчисли, че ако Левски хипотетично продаде 100% от акциите на клуба на тази цена, те ще струват около 165 млн. лв.

Тагове: Левски София, Наско Сираков

Други Горещи Новини

Иван Василиев: столът на Генчев изобщо не се люлее
Наско Сираков стартира План Б! Договаря се с НАП и започва да продава акции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed