Изненада от Манчестър: свалиха всички обвинения срещу Мейсън Грийнууд

Световен ФутболТОП НОВИНИ

Една година след ареста си футболистът на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е на свобода, след като всички обвинения срещу него са свалени. На 30 януари 2022 г. нападателят е арестуван и по-късно обвинен в опит за изнасилване, телесна повреда и контролиращо и принудително поведение спрямо бившата си приятелка.

След това е освободен под гаранция, после отново е задържан, но също така отново е освободен в очакване на съдебен процес, който трябва да се проведе едва на 27 ноември 2023 г. Днес обаче полицията обяви, че Гринууд вече не е обвиняем.

„В този случай е налице комбинация от отказ на ключови свидетели да дадат показания и нови материали, въз основа на които вече няма реални изгледи за осъждане“, се казва в официално изявление на полицията. – При тези обстоятелства сме принудени да прекратим делото. Обосновахме решението си пред всички страни.“

След ареста му Манчестър Юнайтед се дистанцира от него и не му позволява да тренира с отбора. Последният му мач за отбора е на 22 януари 2022 г.

Спорът избухна преди година, след като жена публикува снимки и видеоклипове в социалните медии, на които е физически малтретирана.

Тагове: no image, post example 3, Манчестър Юнайтед, Мейсън Грийнууд

Други Горещи Новини

Лукаку подобрява рекорд след гол срещу Порто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed