Защитникът решава изхода на Дерби д’Италия и класира Интер за финала на Копа Италия

Световен ФутболТОП НОВИНИ

Интер е първият финалист в Копа Италия тази година. „Нерадзурите“ спечелиха с 1:0 реванша срещу основния си враг Ювентус и са с общ резултат 2:1 в края на двата мача. Героизмът за домакините на „Джузепе Меаца“ днес беше донякъде неочакван. Единственият гол бе отбелязан от защитника Федерико Димарко в 15-ата минута, но той бе достатъчен за успеха на неговата страна. Торинци, от друга страна, не направиха достатъчно, за да изравнят и продължиха злополучната си серия от 4 мача без успех във всички състезания. Освен това бианконерите загубиха първия си полуфинален мач срещу Интер в това състезание.

Симоне Индзаги реши да започне мача с дуото Един Джеко и Лаутаро Мартинес в предни позиции. Компания в средата на терена му правеха Хенрих Мхитарян, Николо Барела и Хакан Чалханул.

Масимилиано Алегри не можеше да разчита на контузения Душан Влахович и отстранения Хуан Куадрадо. Поради тази причина той се отказа от типичния таран и разчиташе на Анхел ди Мария и Федерико Киеза в атака. За разлика от него в средата на терена действаха Адриен Рабио, Мануел Локатели и Фабио Мирети.

Интер започна мача по най-добрия начин и получи първата си опасност още в 3-ата минута чрез Матиа Перин. Николо Барела направи страхотен пас в наказателното поле, Лаутаро Мартинес не допусна топката, а след това Един Джеко отигра топката, но не успя да я вкара в наказателното поле.

В 15-ата минута резултатът беше открит. Федерико Димарко се измъкна зад защитниците на Юве, получи пас от Николо Барела и стреля покрай Перин – 1:0.

В 20-ата минута домакините продължиха да бъдат много опасни и Лаутаро Мартинес нанесе много умел удар по земя, който мина на сантиметри от левия стълб.

Гостите имаха първата си възможност в 26-ата минута. Де Сцило се озова на добра позиция в наказателното поле и нанесе силен удар с глава, който мина встрани от целта.

Четири минути по-късно обаче Перин отново трябваше да се намесва след опасно центриране на Бастони и топката прелетя опасно към вратата му.

Ювентус отговори със страхотен шанс в лицето на Костич, който в 34-ата минута стреля към вратата от границата на наказателното поле и Онан трябваше да направи първото си решаващо спасяване в мача.

Но в 38-ата минута Лаутаро Мартинес принуди Матиа Перин да се намеси решително след диагонален удар по земя.

Второто полувреме започна с шанс за Фабио Мирети, който стреля от дистанция, но топката премина над напречната греда.

След това, в 50-ата минута, Мануел Локатели също нанесе удар от дистанция и този път Онана беше принуден да се намеси, въпреки че не беше притеснен прекалено.

От друга страна, Интер можеше да удвои преднината си две минути по-късно, когато Дзеко, пазейки Бремер, го излъга и вкара, но босненецът беше наказан и голът беше отменен.

В 60-ата минута Мхитарян изведе Лаутаро Мартинес близо до вратата и той стреля от малък ъгъл, но топката попадна в ръцете на Перин, който беше на добра позиция.

В 72-ата минута домакините пропуснаха най-добрия си шанс. Отклонен удар рикошира в стената и попадна в Мхитарян в близост до вратата, който стреля в далечния ъгъл на вратата и само блестящата намеса на Перин предотврати гола.

И в 77-ата минута Анхел ди Мария си направи място за удар пред наказателното поле, но не успя да прониже Онана, който беше заел добра позиция в центъра на вратата.

В 85-ата минута „нерадзурите“ създадоха още едно объркване пред противниковата врата, като след фаул Милик скочи и едва не си отбеляза гол, тъй като топката „облиза“ напречната греда.

В крайна сметка Юве опита хаотична преса, която обаче не доведе до нищо по-интересно пред вратата на домакините. По този начин Интер удържа крехка победа и достигна до финала на турнира за 15-и път. Там „нерадзурите“ ще очакват победителя от другия полуфинал между Фиорентина и Кремонезе.

Интер 1:0 Ювентус

Тагове: Интер, Подбрани новини, Ювентус

Други Горещи Новини

Нефтохимикът отново разтърси Хебър и е на една победа от титлата!
Манчестър Сити не оставя съмнение кой е най-добрият отбор в Англия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed