ЦСКА-София нямаше проблеми в „Овча купел“, като главният съдия отмени гола заради засада

БГ Футбол

ЦСКА-София си върна преднината от четири точки пред Лудогорец с победа над Славия с 2:0 в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Мено Кох откри резултата в 62-ата минута, а Дюкенс Нейсън удвои преднината в 67-ата минута.

Мачът започна с това, че главният съдия Станислав Тодоров отмени гол на Кох през първото полувреме заради засада, а през второто полувреме съдията отмени и гол на Назон.

Иначе белите бяха без вратаря Светослав Вуцов, който остана на пейката за сметка на 47-годишния Георги Петков.

Червените направиха много промени в сравнение с мача за купата срещу Черно море. Капитанът Матей и Петров останаха на пейката за сметка на Кох и Махмутович. Линдест също бе сред заместниците на мястото на Чопов. Гарсес и Марселиньо също отсъстваха, като на тяхно място на терена се появиха Джеферсон и Чарлз.

През първия четвърт час двата отбора разчитаха на борба в средата на терена, но тези действия обърнаха развоя на играта и шансовете за гол пропаднаха.

В 30-ата минута гостите извършиха принудителна смяна. Контузеният Вион беше заменен от Гарсес. След пет минути Иванов нанесе първия удар в мача, който рикошира в тялото на Кох и топката се озова в мрежата на вратата на „червените“. Арбитърът на тъчлинията записа нарушение, като реши, че топката се е отклонила към Ахмедов. VAR Ивелин Занев обаче призова главния съдия Станислав Тодоров да поправи грешката, но той изненадващо реши да не зачете гола. Тодоров обясни на играчите на Славия, че Ахмедов е повлиял на видимостта на Бусато, но телевизионното повторение показа, че това не е така.

В предоставеното от съдията продължение на първото полувреме гостите имаха добра възможност да отбележат гол. Махмутович нанесе удар след разбъркване, но топката се удари в куп играчи пред него и в крайна сметка Томбак я изби. Малко по-късно още един удар, този път на Хайнц, премина над напречната греда.

Второто полувреме започна с натиск на „червените“ и от самото начало беше очевидно, че голът е само въпрос на време. В 51-ата минута опасен удар на Гарсес мина покрай левия стълб. Четири минути по-късно Назон се откъсна сам срещу Петков и вкара, но и това попадение беше отменено заради спорна засада.

Малко по-късно обаче ЦСКА-София поведе в резултата. Това бе Кох в 62-ата минута, когато централният защитник на червените засече с глава центриране от корнер в малкото наказателно поле.

Всичко в мача приключи с втория гол на гостите в 67-ата минута. Хайнц подгони Назон след скоростна атака и той нямаше проблем да вкара от близка дистанция, за да направи резултата 2:0.

В 82-ата минута резервата Николов можеше да вкара гол, но съдията реши да спре устрема на нападателя, като отсъди фаул в атака, въпреки че той не беше забелязан.

От другата страна играчите на Саша Илич имаха още няколко шанса, като един от тях се откри пред Морено, но атрактивният му удар с пета мина покрай десния стълб.

 

Славия – ЦСКА- SOFIA 0-2

0:1 Мено Кох 62
0:2 Дюкенс Нейсън 67

Славия: 1. Петков, 3. Томбак, 23. Виячки, 55. Гасама, 4. Соарес, 5. Йеленкович, 19. Нгуен До, 33. Иванов, 8. Стоев, 88. Тасев, 9. Ахмедов

ЦСКА – София: 1. Бусато, 4. Кох, 22. Махмутович, 21. Джуга, 5. Де Нойер, 15. Вион, 8. Чопов, 3. Джеферсън, 14. Хайнц, 17. Шарл, 9. Назон

Тагове: Ефбет Лига, Лудогорец, Подбрани новини, ЦСКА София

Други Горещи Новини

Наско Сираков с много силни думи след драматичните събития в Левски!
Лудогорец победи Ботев (Враца) с рекорден резултат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed