Страхотно начало, бурен край в Благоевград! Пирин не отстъпи на Арда

БГ ФутболТОП НОВИНИ

Пирин (Благоевград) и Арда (Кърджали) завършиха наравно 1:1 в предпоследния мач от 25-ия кръг на efbet Лига. До почивката играта беше скучна, но всичко се промени с напредването на второто полувреме. В 64-ата минута Радослав Цонев откри резултата с точен удар от дузпа, която беше отсъдена, след като съдията Кристиан Колев се обърна към системата VAR. Имаше опасност джобът с картони на съдията да бъде разкъсан от объркване – цели 12 пъти. Към края на мача Илия Юруков от Арда беше изгонен с втори жълт картон и това успокои орлите. В 93-ата минута Преслав Йорданов с отличен удар с глава намери вратата на Анатолий Господинов и донесе точката на хората на Христо Янев.

В осмата минута Господинов трябваше да направи първото си спасяване. Иван Тасев от „орлите“ нахлу в наказателното поле на гостите, стреля, но бившият вратар на ЦСКА улови топката. В 15-ата минута Абубакар Тунгара пропусна златен шанс да открие резултата. Играчът на Мали надбяга младока Мартин Бачев в наказателното поле на Пирин, справи се с вратаря Янко Георгиев, но ударът му срещна левия стълб.

След това последваха скучни минути на терена на стадион „Христо Ботев“. В 33-ата минута Александър Тунчев трябваше да направи принудителна смяна – френският полузащитник Шахредин Бухолда влезе на мястото на контузения Абубакар Тунгара. В 38-ата минута десният бек на „орлите“ Вячеслав Велев направи добър пробив, след който стреля, но Анатолий Господинов нямаше проблем да го спаси.

Второто полувреме започна по същия начин, по който завърши и първото. След десет минути обаче Янко Георгиев трябваше да избие удар на Шахредин Бухолда. Последва ъглов удар, след който французинът отново потърси целта, а в настъпилото объркване топката се удари в ръката на Славчо Шоколаров. Съдията Колев трябваше да се обади на VAR и след това посочи бялата точка. Радослав Цонев застана зад топката и я вкара в мрежата, за да направи резултата 1:0 в полза на Кърджали.

Малко по-късно Илкер Будинов можеше да засече техничен пас на Славчо Шоколаров в наказателното поле на Арда, но нямаше късмет – топката се спря в лицето на вратаря Господинов. В 82-ата минута зелено-белите имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле на гостите, но след като прегледа ситуацията с помощта на VAR, съдията даде сигнал за продължаване на играта.

Преди да се консултира с асистентите си, реферът показа втори жълт картон на полузащитника на Арда Илия Юруков, което очаквано даде импулс на играчите на Янев. Последва домакински натиск, който доведе до изравнителен гол в 93-ата минута. Резервният играч Преслав Йорданов зарадва трибуните с точен удар с глава след изпълнение на корнер – 1:1!

Така благоевградчани си осигуриха важна точка в борбата за оцеляване, а публиката изпроводи Ицо Янев и неговия отбор с аплодисменти. От друга страна, Арда загуби две важни точки в преследването на седмото място и борбата си за Лига Конференция.

ПИРИН 1:1 АРДА

0:1 Радослав Цонев (64 – ъглов удар)
1:1 Преслав Йорданов (90+3)

Стартов състав: Ивайло Димитров, Димитър Димитров, Димитър Димитров, Димитър Димитров, Димитър Димитров, Димитър Димитров, Димитър Димитров:

21. 21. Венцислав Бенгюзов, 8. Димитър Семенов, 14. Даниил Кондраков, 26. Иван Тасев, 29. Мартин Бачев, 17. Илкер Будинов, 10. Славчо Шоколаров, 20. Себраилс Макрецкис, 72. Райън Сенхаджи, 19. Вячеслав Велев;

АРДА: 1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 7. Абубакар Тунгара, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 20. Деян Лосев, 21. Радослав Цонев, 24. Алекс Петков, 77. Илия Юруков, 99. Станислав Иванов;

Съдия: Кристиян Колев
ARDA ARDA Arena, Кърджали
НАЧАЛЕН ЧАС: 17:30

Тагове: Арда, Ефбет Лига, Пирин(Благоевград), Подбрани новини

Други Горещи Новини

Карагарен и компания удрят Ботев (Пловдив), ЦСКА 1948 заема трето място
Ето кой ще води Левски в мача им с ЦСКА София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed