Собственик на Локомотив (София): филмът свърши! Няма да стъпя на

БГ ФутболТОП НОВИНИ

Босът на Локомотив София Иван Василиев е много обиден на феновете на отбора и потвърди пред SPORTN вчерашната си заплаха, че повече няма да се занимава с футбол. Потърпевшият бизнесмен, който възроди железничарите след фалита им през 2015 г., заяви категорично, че повече няма да стъпи на терена в „Надежда“ и цитира цифри за платените от клуба глоби през последните години.

„Няма шанс да променя решението си! Това ли съм заслужил? Обиди и плакати?! Филмът свърши! Няма как в Локомотив да се случат толкова много хубави неща през последните 8 години, а аз да бъда третиран по този начин! Вчера сезирах Комисията по етика и феърплей по този въпрос. Нека да се проведе разследване на мача с Хебър (Пазарджик). Кой и на какво основание твърди, че съм продал мача! Как съм го продал?! Как можеш да продадеш мач?! Аз съм честен и благочестив човек, за мен всичко е приключило. Кашонът с млякото е избутан навън. Нека бъдат разпитани играчите, треньорите, нека ми кажат дали съм им казал да паднат! Попитайте и журналистите. Нека има разследване!!! Пълна глупост е да ме очернят. Аз съм мръсен и трябва да си призная.

Загубихме от ЦСКА 1948 с 0:6, поздравих Найденов след мача. Аз съм възпитан човек, загубите са част от спорта. Но да дойдат 20-30 души и да изхвърлят боклука на стадиона. Кои сте вие, хора?! Какво сте дали? Изчаквам играчите да поискат обяснение. Загубихме от Хебър, аз продадох мача. Огорчен съм! Бях в чужбина, предния ден отидох в съблекалнята, преди да си тръгна, казах на момчетата, че ни предстои сериозен мач, обявих им премиите за победа.

Дали тези, които изляха кофата върху главата ми, знаят какво е да подкрепяш клуб в пандемична година? Знаят ли сега, по време на война, какво е да работиш? Но „Локомотив“ е честен клуб, няма задължение от 1 лев, всичко се плаща на клуба. Не съм допуснал никакви дългове или забавяния.

Искам да кажа, че клубът е платил 274 000 лева на феновете през годините, в които е в професионалния футбол. Това е общата сума за годините във Втора лига и Първа лига. Тези пари се равняват на стойността на един модерен терен, който би могъл да обслужва школата. През този сезон глобите срещу феновете възлизат на точно 46 300 лева. Това е от първия кръг до днес. Повтарям – 46 300 лева. Това е годишната заплата на един добър футболист в България.

От първия ден започнахме да строим в „Надежда“. Клубът е мой, той не е общински! Когато направихме първата копка, Иво Паргов дойде със сълзи на очи – нямало достатъчно пари, аз веднага попитах колко са нужни и това беше. Сега училището има 350-400 деца. Да изброя какво още направихме за 8 години – табло, осветление, ограда, игрища, съблекални, всичко. Виждали ли сте друг президент във висшата лига, който да кара торове до стадиона с Мерцедес С-класа? Торове, пясък, плочки. Това съм аз! Защото ме е грижа, защото го обичам. Дал съм поне три милиона само за базата на клуба.

А сега се стигна дотам, че ми се обаждат от цялата страна и ме питат какво се е случило и какво съм направил. А какво всъщност съм направил? Няма да направя това! Работя по цял ден, в офиса съм, за да намеря купувач, който да вземе Локомотив. Няма да го дам по този начин без пари – не се досетиха те. Няма да стъпя повече в Надежда. Подателят е счупен. Давам си здравето и парите, а те ми отрязват главата, като изсипват каквото има отгоре… Не искам да ги виждам! Чашата е препълнена.

Клубът има спонсори, има директори, функционира, но аз бях там. Не искам повече да се занимавам с футбол. Това е безобразие. Даваш парите си, а 30-40 души поемат отговорността да бъдат големи локомотиви, да ме очернят и да искат да провеждат парада. Без мен. Това е всичко! Никой не стъпва на него. И са забравили, когато 200 души седяха пред офиса ми и ме молеха да взема Локомотив. Съжалението не го прави по-добро. Извиненията няма да изчистят обувките, които и без това са мръсни“, заяви разочарованият Иван Василиев.

 

Тагове: Подбрани новини

Други Горещи Новини

Карлос Насар претърпява операция след сериозно нараняване при домашен инцидент
Ботев (Пловдив) победи Пирин в голово шоу в Благоевград, с хеттрик на Антоан Бароан

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed