Левски вдига двойно заплатата на Кордоба

БГ ФутболТОП НОВИНИ

Бъдещето на Хосе Кордоба е една от основните теми, които вълнуват ръководството на Левски в момента. На „Герена“ се опасяват, че трансферната сага около панамския футболист може да окаже негативно влияние върху представянето му през пролетта, което може сериозно да намали цената му. Поради тази причина клубът има план, с който да предпази Кордоба от срив, след като е отказал милиони за него.

Припомняме, че „сините“ отхвърлиха три оферти за панамския футболист. Става дума за официални оферти с приложени документи, а не за рутинни запитвания. Отбори като руския Сочи, американския Ню Йорк Сити и датския Брондби се интересуваха от закупуването на Кордоба. Последната оферта беше най-високата – датчаните предложиха 2,2 млн. евро плюс 10% от бъдещата трансферна сума. Герена разкри, че по време на тренировъчния лагер в Дубай са проведени видео разговори с клубове, които са проявили интерес към Кордоба, а самият играч е бил наясно с всички отправени към него оферти.

Панамецът, разбира се, е категоричен в полза на преместването си, дори само защото заплатата, която би могъл да получава в Ню Йорк Сити, е около 10-15 пъти по-висока от тази, която получава на Герена. Решението на ръководството да откаже милионите не се харесва на Кардоба. Поради тази причина старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов проведе дълъг разговор с панамския играч. Отделно от това шефовете на Левски решиха да удвоят заплатата на играча, която в момента е една от най-ниските за чужденец на Герена. Новата му месечна заплата ще бъде същата като тази на бразилеца в Левски. Освен това панамецът е получил уверения от шефовете, че през лятото ще има по-добри оферти за него и за клуба.

Станимир Стоилов се надява, че планът за поддържане на формата на Кордоба и продължаване на развитието ще проработи и Хосе наистина ще бъде продаден през лятото за по-висока сума. На „Герена“ са убедени, че нито един от трите клуба, които отправиха оферти за него през януари, няма да откаже да го придобие и преговорите ще бъдат подновени след края на сезона.

Тагове: Левски София, Хосе Кордоба

Други Горещи Новини

Лукаку подобрява рекорд след гол срещу Порто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed