Ислам Махачев с трудна и спорна победа над Алекс Волкановски в UFC 284

Бойни СпортовеММА

Ислам Махачев запазва титлата си в лека категория.

Дагестанският боец се изправи срещу шампиона в полусредна категория Александър Волкановски. Двамата оглавяват турнира UFC 284, който се проведе в Пърт, Австралия. Ислам успя да спечели с решение на съдиите, което беше доста изненадващо поради цифрите – (48-47, 48-47, 49-46).

Битката беше много равностойна. Алекс се представи повече от добре и може да съжалява, че не спечели. В първия рунд Алекс беше по-активен от Махачев, който започна вяло. Левият кръст на Волкановски изпрати Махачев назад. Алекс натискаше доста агресивно.

Лявото кроше на Махачев привлича вниманието на Волкановски. Ислам се притиска към клетката и го притиска. Ислам хваща Алекс зад гърба си и се опитва да го отблъсне, но безуспешно. Алекс показва, че не е в опасност, и прекратява рунда. Леко предимство за Махачев в този рунд.

Във втория рунд Алекс нарани Махачев, който получи тъчдаун. Ислам пренесе битката на земята, но Алекс се изправи на крака. Двамата отново отиват до мрежата, където Алекс вкарва гол с крос. Ляв кръст от Ислам наранява Волкановски.

Двамата влизат в клинч, в който Алекс нанася удари, а Махачев удря коляно. Ислам имаше леко предимство и в този кръг.

Ислам започва третия рунд с висок удар, но удря дясно кроше. Размяна на ниски удари. Махачев хваща Волкановски и го поваля, но Алекс се изправя и го притиска към мрежата. Впечатляваща работа на шампиона в полусредна категория.

Размяна на кръстове и завършване на кръга, в който Алекс остави най-добро впечатление. Много равностоен двубой след първите 3 рунда.

В четвъртия рунд, след кратка битка в стойка, Ислам пренася битката на земята. Той успя да задържи Вълкановски в легнало положение през по-голямата част от рунда. Алекс се опита да се изправи, но Ислам се уви около него като питон. Това определено му спечели рунда.

В петия кръг Алекс се представи силно. Ислам успя да се справи с повалянето, но Алекс се изправи на крака. В този рунд той демонстрира най-добрата си стойка. Махачев се опита да направи тъчдаун, но Алекс го посрещна с десен кроше, което го прати на земята.

Вълкановски зае доминираща позиция и започна да нанася удари с ръце и крака. Алекс вкара тежки бомби в последните секунди и завърши битката с достойнство. Това му донесе победа в рунда, а двубоят премина в решаване.

Съдиите единодушно дадоха предимство на Махачев – (48-47, 48-47, 49-46). Това решение беше доста неочаквано, защото разликата между двете не беше толкова очевидна.

С тази победа Махачев остава шампион в лека категория. Той влиза в серия от 12 поредни победи и измества Вълкановски от първото място в класацията на UFC, независимо от тегловата категория. Ислам става най-добрият ММА боец в света.

От друга страна, Алекс губи за първи път в UFC. Той не успява да стане двукратен шампион и прекратява серията си от 22 последователни победи. Вълкановски ще се изправи срещу Яир Родригес, който спечели временната титла в категория перо.

Със сигурност ще видим втори двубой между Махачев и Волкановски в бъдеще.

Докато съдиите дават победата на Махачев, Verdict MMA отсъжда в полза на Волкановски. Verdict MMA е глобална платформа за съдийство в реално време.

Тагове: mma, UFC, UFC 284, Алекс Волкановски, Ислам Махачев, ММА

Други Горещи Новини

Канело Алварес ще се изправи срещу Джон Райдър през май

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed