БФВ организира за втора поредна година национално тестиране при подрастващите

Волейбол

Българската федерация по волейбол организира за втора поредна година национално тестване, което е част от проекта на Комисията по детско-юношески волейбол към централата за проучване, оценка и подбор на млади спортисти.

Този проект стартира миналата година и обхваща момчета, родени през 2007/2008 г., и момичета, родени през 2008/2009 г. Тестовете бяха проведени във всички шест региона на страната.

„Второто издание е предназначено за момчета и момичета, родени през 2008/2009 г. Предвид промяната във възрастовите групи и промяната от страна на Европейската конфедерация (CEV) на водещите екипи за девойки, ще бъдат тествани екипите, които участваха през миналата година“, заяви за сайта на БФВолейбол председателят на комисията Евгени Иванов.

Тестовете ще бъдат проведени отново в шест региона на България, на избрани места през април 2023 г.

Въз основа на резултатите от тестовете ще бъдат избрани 48 деца от всяка дивизия, както и до 10 треньори, които ще бъдат поканени да участват в турнира за таланти. Самото състезание ще се проведе след първенството за U16.

„Имаме две основни цели. Първата цел е да видим как се развиват децата, които тествахме през миналия сезон, и да добием представа за тези, които все още не са участвали. Втората е да изберем отново най-добрите изпълнители за поредно участие в Турнира на талантите“, добави Иванов.

По време на турнира за таланти BHF ще организира семинар за треньори, работещи с тийнейджъри. Целта е да се запознаят специалистите, работещи с деца, с най-новите тенденции в съвременния волейбол.

БФВ благодари на партньорите, които подкрепят инициативите за развитие на младежкия волейбол и професионалното развитие на волейболните треньори в България.

Тагове: people, post example 1, Подбрани новини

Други Горещи Новини

Нефтохимик победи ЦСКА в София, а полуфинал номер четири ще се играе утре

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed