Браво! Едмонд Назарян е европейски шампион!

Бойни СпортовеБорбаТОП НОВИНИ

Едмонд Назарян спечели европейската титла в категория до 60 кг на шампионата на Стария континент в Загреб.

На финала българинът се изправи срещу Виктор Чобану от Молдова.

За 21-годишния Назарян това е втора европейска титла след спечелената през 2020 г. в Рим в категория до 55 кг. Едмонд трябваше да се задоволи със среброто на миналогодишното европейско първенство в Будапеща, а на световното първенство в Белград също загуби на финала.

Назарян доминираше в двубоя и спечели с TKO, 9-0, като съдиите го гледаха на видео. Те присъдиха два фаула на молдовеца и още четири точки на Назарян за щастливо хвърляне и той получи много повече точки, отколкото беше необходимо за изключителното представяне и безапелационната титла.

„Справихме се добре и можем да бъдем доволни. Продължаваме да се подготвяме за Световната купа, защото тя е най-важната през тази година“, заяви Назарян.

 

“Срещата тръгна хубаво и бях спокоен. Така ни се получи”, допълни шампионът. “Това е титла в нова категория спрямо предишната, когато спечелих. Тя е плод на много труд и много лишения. Благодаря на семейството ми и на моя треньор Емил Иванов, който винаги ме подкрепя и винаги е до мен.

Благодаря и на цяла България за подкрепата, както и на семейство Ганчеви, защото без тях нямаше да върви нашият спорт”, каза още Назарян.

Тагове: Подбрани новини

Други Горещи Новини

Валери Божинов направи дебютна изненада в Ловеч
Призиви за арест и депортиране на Роналдо от Саудитска Арабия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed