Бивш баскетболист от NBA е осъден на 10 години затвор за измама

Баскетбол

Бившият играч на Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада Терънс Уилямс е осъден на 10 години затвор за организиране на измамна схема за източване на повече от 5 милиона долара от здравноосигурителния план на лигата.

Уилямс, който беше избран под номер 11 в драфта на НБА през 2009 г., научи за присъдата си в четвъртък вечерта от съдия Валери Капрони в Манхатън. Миналата година той се призна за виновен в заговор и кражба на самоличност с утежняващи вината обстоятелства и призна, че е ръководил група, която е подавала фалшиви медицински и стоматологични заявления. Бившият баскетболист на Ню Джърси Нетс беше един от повече от 20-те обвиняеми, сред които бяха и други бивши играчи от НБА като Себастиан Телфеър, Дариъс Майлс и Глен Дейвис.

Прокурорите смятат, че Терънс Уилямс е организирал схемата и е получил подкупи в размер на поне 300 000 долара от други участници. Телфеър и Майлс също се признаха за виновни и очакват присъда, а Дейвис не се призна за виновен. 36-годишният Терънс Уилямс беше осъден на по-малко от четири години. Той заяви, че детството му е било „белязано от бедност, пристрастяване към наркотици, злоупотреби, отсъствие на родители и нестабилност“. И двамата му родители са били в затвора, когато той е бил малък, а баща му е бил убит, когато Уилямс е бил на шест години. Уилямс също така разкри, че травмите от баскетболната му кариера са го накарали да се пристрасти към опиоидите.

Тагове: NBA, Ню Джърси Нетс, Терънс Уилямс

Други Горещи Новини

Топ играчите на Турция отстраниха България от олимпийските квалификации
България изля гнева си срещу Норвегия в Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed